Αγαπητοί φίλοι,

το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου που εδρεύει στο Βαρνάβα Αττικής δήμου Μαραθώνα, σας ενημερώνει ότι το 1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 (ημέρα εγκαινίων) έως την Τετάρτη 21η Ιουνίου 2017.

Η είσοδος και η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ψωμιού το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού-Αθλητισμού & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνα, θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με προσφορά τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων Διονύσου, Μαραθώνα & Ωρωπού Αττικής.

Το φεστιβάλ θα αναδείξει το ψωμί:

  • ως θρεπτική αξία και νοστιμιά (με τεχνικές παραδοσιακές και μη, πολυφυλετικές συνταγές από όλες τις γωνιές του κόσμου)
  • ως σύμβολο του κύκλου της ζωής και της φύσης
  • ως σύμβολο της λατρείας
  • ως πρώτη ύλη για δημιουργία τέχνης
  • ως κοινωνικοπολιτικό σύμβολο επανάστασης

Ζητούμενο είναι ένα φεστιβάλ που θα προσελκύσει πολλές διαφορετικές ηλικίες μέσα από τα διαφορετικά μέσα παρουσίασης που θα χρησιμοποιήσει, θα ευαισθητοποιήσει νέα σύνολα κοινού που θα συμμετέχουν ενεργά όπου θα συν-διαλέγονται και θα συν-δημιουργούν μεταξύ τους. Εκτός από τη συνάντηση διαφορετικών γενεών, στόχος του φεστιβάλ είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του ψωμιού και η ανάδειξη της αξίας του σε διάφορα πεδία (παράδοσης, διατροφικής αξίας, πίστης).

Στο 6ήμερο Φεστιβάλ Ψωμιού θα συμμετέχουν περίπου 300 φορείς άρτου (συνεταιρισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιώτες, αρτοποιεία, εταιρείες, σχολεία, εκκλησίες, αγροτικοί σύλλογοι, κ.α.) από όλη την χώρα καθώς επίσης και πολλές πρεσβείες.

Οι ΧΟΡΗΓΟΙ μας, που περιέχονται στις προσκλήσεις, αφίσες, πανό & banner, αποτελούν βασικό κρίκο της επιτυχίας του εξαήμερου Φεστιβάλ και τους ευχαριστούμε δημόσια.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πρόσκληση Φεστιβάλ

Αφίσα Φεστιβάλ