Ελληνικός πολιτισμός, άρτος, γαστρονομία, μεσογειακή διατροφή, αρωματικά φυτά, βότανα, λαογραφία και νότες καλλιτεχνικού εργαστηρίου αποτέλεσαν τον πυρήνα της επίσκεψης φοιτητών του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου.

Φοιτητές των πανεπιστημίων της Αριζόνα, του Τενεσί, του Μίσιγκαν, της Ουάσιγκτον, της Νέας Υόρκης, του Κονέκτικατ, του Οχάιο, του Γουισκόνσιν, του Πίτσμπουργκ, του Χάρβαρντ, της Βοστόνης, του Κολοράντο, του Φόρνχαμ, της Βόρειας Καρολίνα και της Οτάβα απόλαυσαν τον Βαρνάβα στην πολύωρη εκπαιδευτική επίσκεψή τους.

Η ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα επισφραγίστηκε με ζυμαρένιες δημιουργίες αλλά και με την παρασκευή άρτου στα πλαίσια της δράσης «Όλου του κόσμου το ψωμί».

Οι φοιτητές και οι τρεις καθηγητές τους συνοδευόμενοι από τα στελέχη των μουσείων επισκέφθηκαν επίσης το «καλλιτεχνικό εργαστήρι Μ-Α» στον Βαρνάβα, όπου θαύμασαν εξαιρετικά έργα τέχνης από μάρμαρο και σίδερο και πίνακες ζωγραφικής με κεντρικό θέμα την ελιά. Επίσης, ξεναγήθηκαν στα στενά δρομάκια και την κεντρική πλατεία του χωριού, ενημερώθηκαν για τη τοπική ιστορία και τη χλωρίδα του Βαρνάβα και επισκέφθηκαν τοπικό παραδοσιακό φούρνο.