Η έκθεση «Όλου του κόσμου το ψωμί» σε διαπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας

Οι στίχοι του άγνωστου ποιητή «μη με φωνάζεις ‘ξένο’, το ψωμί σου δε διαφέρει απ’ το δικό μου» γίνεται πράξη από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου. Στα πλαίσια της δράσης «Όλου του Κόσμου το Ψωμί» θα πραγματοποιηθούν τρεις εκθέσεις με πλούσιο βιωματικό χαρακτήρα στο λεκανοπέδιο Αττικής έως το τέλος του 2019.

Αναλυτικότερα, η πρώτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου και η δεύτερη έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνών, στον Βοτανικό. Στα δύο παραπάνω διαπολιτισμικά σχολεία οι μαθητές μιλούν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα. Η τρίτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 22, 23 και 24 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή Χριστουγέννων με ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν εντός των σχολικών ωρών (10.00 – 13.00), θα αποτελούνται από εκθέματα – ψωμιά σχολείων της χώρας μας και κατά τη διάρκειά τους θα πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια παρασκευής άρτων από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η πολιτιστική δράση «Όλου του Κόσμου το Ψωμί» υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα.

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Share This