Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στο Βαρνάβα Αττικής δήμου Μαραθώνα, επισκέφθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Την Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, υποδέχθηκαν οι επικεφαλείς καθώς και οι εθελοντές του μουσείου άρτου, οι οποίοι τους ξενάγησαν στα μόνιμα εκθέματα παραδοσιακού, λατρευτικού και «κεντημένου ψωμιού» και τους ανέλυσαν πως, πάνω σε ένα καρβέλι σταρένιο ψωμί, ένα πρόσφορο ή μια κεντητή κουλούρα χωρούσαν ο καθημερινός μόχθος, οι γιορτές, οι παραδόσεις, οι άγιοι, η χαρά, η λύπη, οι ευσεβείς πόθοι, οι ευχές και οι αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Η περιήγηση στον κόσμο του ψωμιού συνεχίστηκε με τις παραστάσεις από την καλλιέργεια της γης, τη σπορά, τον θερισμό, το άλεσμα και το ψήσιμο που μεταμορφώνουν το ψωμί σε έργο τέχνης, πάνω στα έθιμα του κύκλου της ζωής και του χρόνου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επικεφαλής του μουσείου άρτου ενημέρωσαν τόσο την κα Περιφερειάρχη όσο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι ο στόχος του φορέα είναι η ανάδειξη και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λαογραφία και την τέχνη, με σεβασμό στη «μητέρα γη», καθώς το συγκεκριμένο θεματικό μουσείο αποτελεί πρότυπο για την Ελλάδα.