Ψωμί & Αυγό στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου

Με απόλυτη επιτυχία, επισκέπτες και συλλέκτες, λάτρεις του διακοσμητικού αυγού συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής για να θαυμάσουν τη έκθεση «ψωμί και αυγό».

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς θεματικών δράσεων με επίκεντρο το ψωμί. Θα ακολουθήσουν άλλες επτά εκθέσεις με την επόμενη να πραγματοποιείτε τον Οκτώβριο σε συνεργασία με το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι Αττικής με τον τίτλο «ψωμί και κρασί».

Εκατοντάδες αυγά διακοσμημένα (από διάφορα πουλερικά, πέτρινα, μαρμάρινα, ξύλινα, χάρτινα, υφασμάτινα, κεραμικά, ζωγραφιστά, σκαλιστά κ.α.) αποτέλεσαν σημείο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αναφοράς για πέντε ημέρες. Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες μυήθηκαν στην τέχνη του παραδοσιακού βαψίματος των αυγών με φυσικές μπογιές από φλούδες κρεμμυδιών, ροδιών, καρυδιών κ.α,  ζωγράφισαν στα βιωματικά εργαστήρια του μουσείου,  ενώ μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τα πασχαλινά έθιμα σε όλο τον κόσμο.

Την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Μαραθώνα, εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτιστικοί φορείς της Αττικής, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης,  παιδικοί σταθμοί, σύλλογοι γονέων, η εκπρόσωπος της αγγλικανικής εκκλησίας στην Ελλάδα, ενώ προβλήθηκε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά καθώς και από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο.

Την εκδήλωση στήριξαν οι Μύλοι Παν. Δάκου με αλεύρι, η τοπική επιχείρηση Τασούλα με αυγά και το αρτοζαχαροπλαστείο Κίμωνας  από την Μυτιλήνη με «ψωμί της γιαγιάς» και λαδοτύρι.

Τελευταία Νέα

Share This