Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου της Αθήνας και της ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχε το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου μετά  από πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής ( Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής ).

Ο κεντρικός τίτλος της τριήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πλατείας Συντάγματος «μια ΜΙΚΡΗ Ελλάδα στην Αθήνα» ήταν αντιπροσωπευτικός και  για τα εκθέματα των άρτων του μουσείου καθώς κάλυπταν όλη την ελληνική επικράτεια. Παράλληλα στελέχη του μουσείου με την επικεφαλή τους κα Μηλέα Παππά «κεντούσαν» και δημιουργούσαν έργα τέχνης από ζυμάρι, τα οποία  χάριζαν στους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν κατακλύσει το χώρο για να θαυμάσουν  την έκθεση άρτου αλλά και για να δοκιμάσουν γεύσεις από παραδοσιακά – λατρευτικά και κεντημένα ψωμιά.

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Βαρνάβα Αττικής δήμου Μαραθώνα ενώ η συλλογή του αποτελείται από τρεις χιλιάδες (3000) παραδοσιακούς, κεντημένους και θρησκευτικούς-λατρευτικούς άρτους, που το καθιστούν το μεγαλύτερο  μουσείο στον κόσμο με εκθέματα από ζυμάρι.

Το μουσείο Άρτου δέχεται καθημερινά επισκέπτες μετά από συνεννόηση στα τηλ. 2295.097.870 – 693.68.91.193 – 693.78.22.962 & στο museo@ilmb.gr.

Περισσότερα στα mouseio-psomiou.com & ilmb.gr