Το γερμανικό Μουσείο Ψωμιού που βρίσκεται στην πόλη Ουλμ στη Γερμανία επισκέφτηκαν οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου κ.κ Πέτρος Κατσίκης  και Μηλέα Παππά μαζί με εθελοντές του μουσείου. Την ελληνική αντιπροσωπία υποδέχθηκαν στο Ουλμ η πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ουλμ κα Ουρανία Γιαννοπούλου  και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στο γερμανικό Μουσείο Ψωμιού που λειτουργεί στην πόλη Ουλμ, τα ωραιότερα εκθέματα είναι τέσσερα ελληνικά ειδώλια του 5ου αιώνα π.Χ., προερχόμενα από τη Βοιωτία, με γυναικείες μορφές. Στα ειδώλια εικονίζεται το άλεσμα του σταριού σε γουδί, το πλάσιμο της ζύμης, το ψήσιμο του ψωμιού και οι άρτοι έτοιμοι προς πώληση και βρώση. Την ξενάγηση ανέλαβαν τα στελέχη του γερμανικού μουσείου (μετάφραση από την κα Γιαννοπούλου) ενώ ακολούθησε συνάντηση εργασίας με την  πρόεδρο του μουσείου Ουλμ  και με θέμα «τη συνεργασία των δύο μουσείων σε κοινά project  με επίκεντρο πάντα τον Άρτο». Μεταξύ των δύο μουσείων αντηλλάγησαν δώρα και βιβλιογραφία.

Στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ουλμ που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60 στην πόλη του Ουλμ, δωρίσθηκαν από τα στελέχη του Ελληνικού Μουσείου Άρτου, βιβλία, για τη δανειστική τους βιβλιοθήκη.  Πολλοί Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς διδάχτηκαν την ελληνική γλώσσα στις τάξεις του. Μέχρι το 2012 λειτουργούσε αδιαλείπτως και εξυπηρετούσε τις ανάγκες των Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι κατοικούσαν σε πόλεις ή χωριά σε ακτίνα τουλάχιστον πενήντα χιλιομέτρων από το Ουλμ. Το σχολικό έτος 2012-13 το Τ.Ε.Γ. Ουλμ ανέστειλε τη λειτουργία του. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 31-07-2013 αναγνώρισε εκ νέου το Τ.Ε.Γ. Ουλμ, ύστερα από αίτηση του οικείου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (από τις 17-01-2013). Υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία του ορίστηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τ.Ε.Γ. Ulm (Donau). Τον Δεκέμβριο του 2013 το Υ.ΠΑΙ.Θ. ενέκρινε την απόσπαση του δασκάλου κ. Τάσου Παπαγιαννάκου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας στο Τ.Ε.Γ. Ουλμ και έκτοτε τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας διεξάγονται κανονικά στο Martin-Schaffner-Schule.

Το Ουλμ (Ulm) είναι πόλη της νότιας Γερμανίας που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Χτισμένη στην δυτική όχθη του Δούναβη, αριθμεί περί τους 130.000 κατοίκους. Μαζί με το Νέο-Ουλμ (Neu-Ulm), που είναι χτισμένο στην άλλη όχθη του ποταμού και ανήκει στη Βαυαρία, ο αριθμός φτάνει περίπου τους 175.000. Το Ουλμ είναι γνωστό για τον καθεδρικό ναό του (Ulmer Münster), που είναι ο ψηλότερος στον πλανήτη (162μ.). Είναι επίσης η γενέτειρα του διασημότερου και σημαντικότερου φυσικού του 20ού αιώνα, Άλμπερτ Αϊνστάιν. Διαθέτει πανεπιστήμιο με κυρίως σχολές θετικών επιστημών καθώς και σημαντική βιομηχανία.