Εκδόσεις

Ψωμοκεντήματα

Στο δίγλωσσο (ελληνικά & αγγλικά) λεύκωμα παρουσιάζονται πενήντα δύο «κεντημένοι άρτοι» και σαράντα επτά σχέδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έτος Έκδοσης 2007

Διατροφή & Υγεία

Το βιβλίο περιέχει τα πρακτικά συμποσίου με θέμα την Διατροφή και Υγεία. Συμμετέχουν κατά σειρά ομιλιών, η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο σύλλογος Εν Καρδιτσιωτών Αττικής, ο σύλλογος Θεσσαλών «Δευκαλίων», η επιτροπή αγώνα κατά του Χυτά Γραμματικού, καθηγητές και πολιτικοί επιστήμονες.

Έτος Έκδοσης 2011

Λατρευτικό Ψωμί

Στην ύλη του βιβλίου περιέχονται εκατόν πενήντα (150) θρησκευτικά – λατρευτικά ψωμιά – άρτοι και τάματα, από φορείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού (πρόσφορα, παραδοσιακοί άρτοι, μοναστηριακοί άρτοι, ψωμιά αφιερωμένα στους αγίους, τάματα από ψωμί, χριστόψωμα, βασιλόπιτες, ψωμιά Χριστουγέννων και πασχαλινά, βάπτισης, αρραβώνα και γάμου, κουλούρες για τον κουμπάρο, για τα προικιά της νύφης κ.α) όπως επίσης συνταγές για το πρόσφορο ή προσφορά, για τον άρτο και την αρτοκλασία, για την φανουρόπιτα ενώ η έκδοσή του είναι δίγλωσση (ελληνική & αγγλική). Την έκδοση προλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος Β΄ ο οποίος είχε εγκαινιάσει την συγκεκριμένη έκθεση στους χώρους των μουσείων Βαρνάβα. Πρόκειται για ένα βιβλίο – λεύκωμα «κόσμημα», άκρως ενημερωτικό για το λατρευτικό ψωμί με πολυετή έρευνα.

Το βιβλίο – λεύκωμα «ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΨΩΜΙ» διατίθεται προς το παρόν από τα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία (Αποστολική Διακονία, Δραγατσανίου 2 πλ. Κλαυθμώνος – Αγαθός Λόγος, Λαγουμιτζή 42 Ν. Κόσμος, Λύχνος, Λ. Βεΐκου & Μεσσηνίας 2 Γαλάτσι, Χριστιανική Αγωγή, Θέμιδος 4 Μαρούσι), στον ΙΑΝΟ (Αθήνα Σταδίου 24-Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους 7), στην Πρωτοπορία ( Αθήνα Γραβιάς 3-5 πλ. Κάνιγγος) και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στο Βαρνάβα (Ανδρούτσου 7, 2295097870).

Έτος έκδοσης 2016

Για παραγγελίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 22950 97870 ή στο museo@ilmb.gr