Εκδηλώσεις μνήμης για τα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Ευρωπαϊκό μουσείο Άρτου»

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι 5ήμερες εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού μουσείου Άρτου στο Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα. Σχολεία, σύλλογοι και φορείς επισκέφθηκαν τους χώρους του μουσείου για να θαυμάσουν την έκθεση παραδοσιακών μικρασιατικών φαγητών, άρτων και γλυκών και να συμμετάσχουν στα βιωματικά εργαστήρια.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από την Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία και Λετονία, το χορευτικό σχήμα του πολιτιστικού-περιβαλλοντικού συλλόγου Βαρνάβα, το χορευτικό του συλλόγου γυναικών Γραμματικού δήμου Μαραθώνα, ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Αρτάκης «Η Παντάνασσα» και μουσικό συγκρότημα ρεμπέτικης μουσικής.

Στις τοποθετήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή  προλόγισαν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού μουσείου Άρτου ο Ζώης-Παντελεήμων Κατσίκης, εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλου ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Παπαχαραλάμπους εφημέριος Σκάλας Ωρωπού και αρχιερατικός επίτροπος Ωρωπού, Καπανδριτίου και Μαραθώνος ως αντιπρόσωπος, οι Αντιδήμαρχοι δήμου Μαραθώνα κ.κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης & Χρήστος Στάμου και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ευχές απέστειλαν οι δήμαρχοι Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου.

Τις 5ήμερες εκδηλώσεις στήριξαν οι εταιρείες,  Μύλοι Παν. Δάκου, Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη και μεγάλη αλυσίδα super market που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα.

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Share This