​Η τέχνη του κεντημένου ψωμιού του Βαρνάβα Αττικής στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η τοπική κοινωνία του Βαρνάβα Αττικής χαιρετίζει την εγγραφή του στοιχείου «Η Τέχνη του κεντημένου ψωμιού στον Βαρνάβα Αττικής» στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το κεντημένο ψωμί ως το τελικό υλικό προϊόν της τέχνης του κεντήματος δεν είναι απλώς ένα διατροφικό είδος, αλλά φέρει πολλαπλούς συμβολισμούς για όλα τα μέλη της κοινότητας του Βαρνάβα, καθώς συνδεόταν και συνεχίζει να συνδέεται με μεγάλες θρησκευτικές γιορτές και διαβατήριες τελετουργίες του κύκλου της ζωής. Γι΄αυτό και η «Τέχνη του κεντημένου ψωμιού» αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτισμικής ταυτότητας της κοινότητας του Βαρνάβα, τα μέλη της οποίας ακόμα και σήμερα επιθυμούν και
αναλαμβάνουν να την κληροδοτήσουν όχι μόνο στα παιδιά τους -κυρίως στις κόρες- τους αλλά και σε νεότερα μέλη της κοινότητας, τα οποία δεν τη γνωρίζουν.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε θερμά όσους και όσες συνέβαλαν -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- στην επιτυχία αυτή, ιδιαιτέρως δε, τις γυναίκες και τους αρτοποιούς του Βαρνάβα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα.

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Share This