Η Ελληνική Λέσχη Φίλων 2CV (Ντεσεβό) στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα Αττικής επισκέφθηκαν η Ελληνική Λέσχη Φίλων 2 CV (Ντεσεβό) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων.

Η εικόνα των αγαπημένων αυτοκινήτων προκάλεσε το θαυμασμό, καθώς τα Ντεσεβό ήταν και είναι από τα αγαπημένα τετράτροχα των Ελλήνων. Από το 2000 η Ελληνική Λέσχη Φίλων 2 CV στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτήριο (οδό Θεσσαλονίκης) στο Θησείο. Tο Citroën 2CV (γαλλικά: deux chevaux, «δύο ίπποι», υποδηλώνοντας τους 2 φορολογήσιμους ίππους), και γνωστό στην Ελλάδα ως Ντεσεβό ήταν ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën, από τις 7 Οκτωβρίου 1948 έως τις 27 Ιουλίου 1990. Κατά τη διάρκεια μιας παραγωγής που κράτησε 42 έτη, συνολικά 3.872.583 αυτοκίνητα σειράς 2CV κύλησαν από τη γραμμή παραγωγής, συν 1.246.306 αντίτυπα της εκδοχής 2CV Fourgonnette (επαγγελματικό 2CV βαν / φορτηγάκι).

Μετά τη ξενάγηση στα δύο μουσεία οι επισκέπτες των 2CV (Ντεσεβό) ξεναγήθηκαν από τα στελέχη των μουσείων Βαρνάβα στον βυζαντινό πύργο (5ου αιώνα π.χ) και στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων με ιστορία πενήντα εννέα ετών (ιδρύθηκε το 1959), είναι από τους πιο δραστήριους των Αθηνών και αγωνίζεται συνεχώς για περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του.

Τελευταία Νέα

Share This