Οι Δρόμοι του Ψωμιού στο Λαϊκό Πολιτισμό (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)

Βαρνάβας και Λαϊκός Πολιτισμός

Το Ετήσιο ραντεβού της Αυτοδιοίκησης με τον Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 20 έως και τις 22 Μαρτίου. Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σπουδαιότητα και αξία καθώς σε αυτή συμμετείχαν οι άνθρωποι, οι οποίοι αφιερώνουν την ζωή τους στην διαφύλαξη και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Από την Βόρεια Αττική συμμετείχε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Ψωμιού Βαρνάβα, προβάλλοντας τόσο την κουλτούρα του Βαρνάβα και της Βόρειας Αττικής αλλά ταυτόχρονα και αντιπροσωπευτικά τα έθιμα του «κεντημένου ψωμιού» στην Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού. Η ποικιλία των δεκάδων εκθεμάτων αλλά και ο τρόπος της προβολής τους προκάλεσαν τον θαυμασμό τόσο των διοργανωτών και συμμετεχόντων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Το χώρο του ιστορικού λαογραφικού μουσείου και του μουσείου ψωμιού Βαρνάβα επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων κοινοτάρχες, δήμαρχοι, αντινομάρχες και νομάρχες από όλη την χώρα καθώς και δεκάδες πολιτιστικοί φορείς και χορευτικά συγκροτήματα.

Οι εθελόντριες και εθελοντές του μουσείου με τους επικεφαλής τους νομαρχιακό σύμβουλο Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Κατσίκη και την πρόεδρο της λαογραφικής εταιρείας κα Μηλέα Παππά υποδέχονταν τους επισκέπτες, ενώ θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πώς ο πολιτισμός θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει με τον δικό του αυτόνομο ρόλο στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Οι δύο παραπάνω φορείς αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τους εθελοντές διακοσμητές Παναγιώτη και Μεταξία Ψυχογιού όπου με τις γνώσεις και το μεράκι τους έδωσαν και οπτικά στους επισκέπτες της έκθεσης αυτής, ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια του μουσείου ψωμιού επικεντρώνεται στην επόμενη σημαντική και πρωτοποριακή εκδήλωση, την Κυριακή στις 5 του Απρίλη και ώρα 6 το απόγευμα στον Βαρνάβα, όπου σε συνεργασία με τον Ελληνοπαλαιστινιακό Σύνδεσμο στην Ελλάδα, «ΤΟ ΨΩΜΊ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» θα έχει τον πρώτο λόγο.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα.

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Share This