Οι Δρόμοι του Ψωμιού στο Μιλάνο

Στο Μιλάνο της Ιταλίας έκανε «στάση» το Μουσείο Ψωμιού Βαρνάβα με μέρος των εκθεμάτων του την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα συμμετείχε τιμητικά στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Παλαιστινίων με δικό του περίπτερο και σε συνεργασία με τον Ελληνοπαλαιστινιακό Σύνδεσμο «κέντησαν» τα δικά τους ψωμιά.

Τόσο η λαογραφική εταιρεία, όσο και το ιστορικό λαογραφικό μουσείο Βαρνάβα πρόβαλλαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τον λαϊκό πολιτισμό και την κουλτούρα της Αττικής γενικότερα, καθώς και της κοινότητας Βαρνάβα ειδικότερα. Την 10μελή αποστολή εθελοντών συνόδευαν η πρόεδρος της λαογραφικής εταιρείας κα Μηλέα Παππά, η επικεφαλής του μουσείου ψωμιού κα Αναστασία Μάντζου-Μέξη, ο επιστημονικός συνεργάτης τους ιστορικός και συγγραφέας κος Νίκος Κλειτσίκας και ο διευθυντής του μουσείου και νομαρχιακός σύμβουλος ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Κατσίκης.

Το χώρο τους επισκέφτηκαν χιλιάδες σύνεδροι και απλοί επισκέπτες καθώς επίσης προσωπικότητες από τον αραβικό κόσμο και ευρωπαίοι βουλευτές, ενώ η έκθεση προβλήθηκε και από τα αραβικά τηλεοπτικά μέσα. Οι «δρόμοι του ψωμιού» θα συνεχίσουν το ταξίδι τους, αυτή τη φορά στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο νομό Καβάλας από τις 17 έως τις 19 Μαΐου.

Τελευταία Νέα

Share This